Специални телескопични механизми повдигат каросерията на автомобила на височина от почти 3 метра над трафика, което позволява безпрепятствено преминаване над уличните тапи и паркиране практически навсякъде.

ВИДЕО >> >> >>



Експерименталният автомобил Hum Rider, с който Thinkmodo тества системата, е построен на базата на Jeep Cherokee Wagon. Конструкцията се състои от мощни хидравлични бутала. Едновременно с тяхното разгъване се разширява и колеята на всъдехода, което позволява преминаване над други коли. Механизмът се задейства с натискането на бутон на арматурното табло, предава Факти.

"Трансформърската" система против задръствания е наложила някои изменения по конструкцията на "черокито". Hum Rider тежи почти двойно повече от серийния автомобил (4 тона), което е наложило монтажа на по-високопрофилни гуми от камион.

Hum Rider разполага с четири видеокамери, които да помагат на водача за следи какво се случва около колата. Творението на Thinkmodo вече е изпробвано успешно по улиците на калифорнийския град Ланкастър.