Seat Ateca е стилен кросоувър, които разполага с традиционната за марката трапецоидна радиаторна решетка, LED светлини, остри линии, свежи джанти, както и рейки и спойлер, монтирани на покрива.

Вижте снимки >> >> >>


Интериорът е оборудван с безжично зарядно за смартфони и 8-инчов сензорен дисплей за инфотейнмънт системата. Приятно впечатление прави многоцветното амбиентно осветление, което може да настройвате според вкуса си.

Обхватът на иновативните системи за асистиране на водача е обширен. Traffic Jam асистентът прави придвижването в тежкия трафик далеч по-поносимо, защото ATECA се насочва, ускорява и спира автоматично в границите на системата. При по-високи скорости до около 60 км/ч системата осигурява автоматично поддържане на скоростта и платното на движение.

Нова функция за безопасност е Emergency асистентът: ако водачът е неактивен, след определен период от време автомобилът сигнализира за проблем първо с визуално, а след това и със звуково предупреждение, следвани най-накрая от кратко пулсиране на спирачките. Ако все още не е получил отговор, ATECA забавя до застой, оставайки в платното си.

Автомобилът разполага със система от камери Top View за 360-градусов изглед на заобикалящата среда и паркинг асистент, който измерва разстоянията между колата и всичко наоколо със свръхзвукови сензор

ATECA идва с палитра от най-съвременните захранващи блокове – всички от тях турбо и с мощност от 115 к.с. до 190 к.с. Матрицата от дизелови двигатели започва с 1.6-литров TDI и 115 к.с., а версията 2.0 TDI се предлага със 150 и 190 к.с. Консумацията на гориво варира от 4,3 до 5 л/100 км.

Бензиновата гама започва от 1.0-литров TSI с 115 к.с., а 1.4 TSI има 150 к.с. Средният разход на гориво е между 5,3 и 6,2 л/100 км.

SEAT ATECA вече се предлага в България на стартова цена от 39 900 лв. с ДДС.