За новият ултра компактен кросоувър беше загатнато още през 2015г. в рамките на 85-тото мото шоу в Женева чрез концептуалния модел iM-4 - още тогава атрактивната визия на автомобила привлече погледите на аудиторията.

Вижте снимки >> >> >>


IGNIS категорично не е малък градски автомобил, който следва да бъде скромно позициониран в категория А или В. Той идва със смелата заявка да бъде пионер в един нов сегмент - ULTRA COMPACT SUV. Неговият иновативен и емблематичен дизайн, съчетан с отлична функционалност, изненадващ комфорт, безкомпромисни системи за сигурност и динамични характеристики му дават сериозно предимство пред конкуренцията.

ДИЗАЙН

Новият IGNIS има минималистичен дизайн и динамичен силует. Изразителната предна решетка и характерния U-дизайн на фаровете са изчистени, а задната броня на IGNIS допълва силуета на автомобила с перфектна естетика на модерен кросоувър.

Въпреки свръх-компактните си размери IGNIS е и практичен и просторен.

Интериорът също има минималистичен дизайн, като на таблото е монтиран и сензорен дисплей за инфотейнмънт системата.

Ъгълът на отваряне на вратите на IGNIS е по-голям, което прави влизането и излизането от автомобила изключително лесно въпреки компактните размери на този малък SUV. Възможностите за персонализация на интериора, които да се съчетават с цвета на автомобила му придават младежки дух.

РАЗМЕРИ

IGNIS има дължина от 3.7 метра, а радиусът на завиване е 4.7 метра – това го прави изключително лесен и удобен за шофиране в градски условия. Седалките на автомобила са разположени високи, като по този начин се гарантира позиция с отлична видимост на водача. Дизайнерите на новия IGNIS са създали компактно купе, което може да побере 5 човека и техния багаж. Багажът има обем от 267 литра, което го прави достатъчно голям за товарене на най-необходимите вещи при пътешествия и извън града.

ДВИГАТЕЛИ

Новият IGNIS е оборудван с атмосферен бензинов 1.2-литров двигател DUALJET с мощност от 90 к.с. и 120 Нм въртящ момент. Този двигател притежава балансирана хармония между мощност и разход на гориво. Благодарение на двойната система за впръскване и по-лекия материал, използван за производството му, генераторът постига забележително нисък среден разход на гориво от 4.6 л/100 км. Двигателят е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия или AGS (Auto Gear Shift by Suzuki) автоматична скоростна кутия с отличие от Японското дружество за насърчаване на машинната индустрия.

За почитателите на хибридните автомобили IGNIS предлага същия 1.2-литров DUALJET двигател в комбинация с полухибридната система SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). SHVS се състои от интегриран генератор, който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на автомобила, и компактна високо-производителна литиево-йонна батерия. В допълнение, системата е отговорна и за производството на електрическа енергия по време на спиране на автомобила, която се използва за захранване на електронни компоненти, като например радио и светлини. Средната консумация на гориво при 1.2 DUALJET + SHVS е само 4.3 л/100 км.

ОФРОУД ВЪЗМОЖНОСТИ

Пътният просвет на IGNIS е 180 мм, а ъглите за подход на автомобила са еквивалентни на истински SUV. IGNIS е оборудван с ALLGRIP AUTO система за задвижване на четирите колела. Тази система автоматично контролира поведението на автомобила и при нужда насочва въртящия момент към задния мост. Моделът е изтински наследник на силната офроуд традиция на Suzuki.

ЦЕНИ

Новият IGNIS се предлага с изключително конкурентна цена, която започва от 21 990 лв с включен ДДС и ECO BONUS, а в най-високото оборудване и със задвижване на четирите колела цената достига 31 690 лв с ДДС.

При версиите с хибридна система цената за 2WD е 30 490 лв с ДДС, а за 4WD е 33 490 лв с ДДС.