Започваме с най-интересната GT-PHEV концепция, върху която най-вероятно ще се базира новото 4-то поколение на Outlander. Екстериорът е модернистичен и се характеризира със скосен покрив, мощни LED светлини, остри линии, хромирани елементи, а страничните огледала са заменени от камери.

Втората концепция ще бъде тази на електрическия кросоувър eX. Дизайнът на автомобила е в типичния за японците футуристичен стил, разчитащ на агресивни и ъгловати линии, тънки LED светлини, голяма радиаторна решетка, скосен покрив и масивни лети джанти. От Mitsubishi заявяват, че с едно зареждане eX може да измине 400 км, а чрез концепцията от компанията ни разкриват какво можем да очакваме от новото поколение на ASX.


Вижте как изглеждат двете концепции >> >> >>


Серийните автомобили, които Mitsubishi ще представи в Париж са кросоувърите Outlander PHEV, Outlander и ASX; чистокръвният всъдеход Pajero, практичният пикап L200, хечбекът Space Star и компактният електромобил i-MiEV, който може да измине 160 км с напълно заредена батерия.

Както виждате, половината от гамата, която Mitsubishi ще представи в Париж, се задвижва изцяло от електричество или разполага с хибридни системи.

В гамата преобладават кросоувърите, а това отговаря напълно на плана на японската компания да насочи всички налични ресурси в разработката на всъдеходи, както и на хибридни и електрически системи.