Maserati GranTurismo е едно от най-красивите GT купета на пазара в момента, а твърдението „звучи така, както изглежда“ напълно отговаря на характера на италианския автомобил.

Собственикът на въпросното Maserati GranTurismo обаче не е бил напълно доволен, а изцяло червеният кожен салон на купето е бил твърде тривиален и очебиен за него.

Тук са се намесили и Vilner, които изцяло преправят интериора на черното Maserati.

Вижте снимки >>

От доминиращ цвят, червеното е концентрирано до фини акценти, под формата на ленти алкантара, контурно положени върху седалките с база от черна кожа. Специалността на кабината се развива с контрастните шевове в цвета на страстта и бродираните на подглавниците, също червени, „оръжия на Нептун“.

В червено са пременени и предпазните колани, а таблото на GranTurismo е получило благородна обвивка от фина черна алкантара, пресечена от емоционалната червена лента.

Тунингованото от Vilner Maserati GranTurismo е от моделната 2007 година и се задвижва от 4.2-литров V8 двигател с мощност от 405 к.с. и 460 Нм въртящ момент.

Автомобилът е със задно задвижване и автоматична 6-степенна скоростна кутия, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5.2 секунди. Максималната скорост е 285 км/ч, а средният разход на гориво е 14.7 литра на 100 км.