Китайският автомобилостроителен концерн Great Wall Motor потвърди намерението си да построи завод в Тулска област, Русия.
Това бе съобщено при посещението на представител на корпорацията за развитие на Тулска област в Китай, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Китайските партньори потвърдиха намерението за строителство на автомобилен завод в Тулска област и значението на проекта за разширяване на производството на Great Wall Motor в Русия, се посочва в прессъобщение.

По-рано бе разпространена информация, че китайската компания планира да построи в областта завод на стойност 18 милиарда рубли.


Toyota увеличава броя на служителите си в Санкт Петербург

Автомобилният концерн Toyota потвърди плановете си да увеличи броя на служителите в завода си в Санкт Петербург с 800 души през 2016 година.

Това обяви пред журналисти изпълнителният директор по производството на Toyota в Русия Петербург Йошинори Мацунага. Така общо в предприятието ще работят 2650 души.

До края на тази година производствената мощност на завода ще се увеличи от сегашните 50 000 на 100 000 автомобила годишно. Обемът на инвестициите в разширяването се оценява на 5,9 милиарда рубли.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Great Wall


Нови автомобили