Всички знаем, че петролът все някога ще бъде изчерпан и заменен като основно гориво, и докато разработването на хибридни и електрически автомобили напредва с бързи темпове, не така стоят нещата в света на мотоциклетизма.

От Harley-Davidson обаче са разбрали, че трябва да се съобразят с глобалните реалности и са разработили своя първи мотор с електрическо задвижване.

Вижте снимки >>

Възникват въпроси относно култовия звук, издаван от чопърите на марката, но инженерите на Harley-Davidson са се погрижили техния електромотор, наречен Project LiveWire, да запази уникалното звучене характерно за байковете, което става ясно и от видеото разпространено от американската компания.

Вижте видеото>>

Harley-Davidson не споделят техническите характеристики на своя Project LiveWire.

Очаква се много скоро да започнат изпитанията на електрическата машина, като в тях ще могат да се включат рокери от цяла Америка, които ще имат възможността да седнат в новия чопър, да го покарат и след това да дадат мненията си за него.

Чопърът не е планиран все още като производствен модел, но от Harley-Davidson съобщават, че на база на събраните мнения на феновете, изпробвали мотора, ще се реши бъдещето на електрическия мотоциклет.

Планирано е, след САЩ, акцията по изпробване и събиране на мнения за мотора да продължи в Канада и Европа.