Промените започват в предната част, където A7/S7 дуото получава нова решетка, както и променена броня. Като опция вече се предлагат матрични LED светлини с динамични мигачи, които са стандартни за стоповете. Промените отзад не са много - бронята е скромно ревизирана и ауспусите са актуализирани.

Вижте снимки >>

В интериора няма съществени разлики, но са използвани нови материали. Налице е и ревизирана цветова палитра за салона, която включва избор от пет нюанса за седалките.

Освеженият A7 Sportback може да бъде поръчан с наскоро представения 3.0-литров V6 TDI Clean Diesel двигател с 272 к.с. или 218 к.с. в по-пестеливия си вариант, където средният разход на гориво е сведен до едва 4.7 литра на 100 км.

Има също така и по-мощен 3.0-литров TDI би-турбо агрегат с 320 к.с., който се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия "tiptronic". Останалите двигатели идват със 7-степенна "S tronic".

Спортният вариант S7 Sportback разчита на 4.0-литров TFSI двигател с 450 к.с., който разполага с технология за изключване на цилиндри, което спомага за по-нисък разход на гориво.

Навигационната система е обновена - използва графичен процесор Nvidia и идва стандартно с интернет свързаност чрез LTE.

Новите А7/S7 Sportback ще се появят на пазара в края на лятото, а цените в Германия започват от 51 300 евро за А7 и 82 300 евро за S7 .