Концептуалният кросоувър XLV concept (кодовото име е абревиатура от eXciting smart Lifestyle Vehicle) ще бъде показан премиерно на 4 март на щанда на "драконите" в зала 4 на Палекспо, съобщиха от българскоро представителство на марката - Ratola.
Вижте снимки >>
XLV е многофункционален концептуален SUV от сегмент B, който ще бъде и много екологичен благодарение на хибридната система, комбинираща икономичен 1.6-литров дизелов двигател с директно впръскване и електромотор, захранван от литиево-йонен акумулатор.
XLV е с 290 мм по-дълъг от предшественика си XIV-1 concept и разполага със седем седалки, разположени в новаторската конфигурация 2+2+2+1, при която седмата седалка се приплъзва между втория и третия ред за оптимална гъвкавост. Автомобилът има дължина от 4430 мм, широк е 1845 мм и е висок 1600 мм с междуосие 2600 мм.
Илюстрирайки новата дизайнерска философия на SsangYong, наречена “естествена триизмерност”, прототипът XLV апелира към интелигентния, информиран и про-активен потребител, който търси индивидуалност и практичност, събрани в едно.