Alfa Romeo

За ALFA ROMEO

ALFA ROMEO

Alfa Romeo е допринесла за много паметни страници в автомобилната историята


Има икони които винаги са били част от колективния глобален образ на Alfa Romeo: това е 'cuore sportivo' или спортно сърце, неукротима енергичност, характерния звук на двигателя, елегантността на формите, и италианския дизайн.


Темите, които съставляват историята на Alfa Ромео са: :

* Страст. От 1910 до днес: еволюцията на марката, това винаги е било несъмнено. Възприятието на Alfa Romeo в паралелно пътуване през еволюцията на италианците и ценителите по света.. Alfa Romeo в книгите и филмите, като обект на желание, символ на престиж, красота и изразяване на италианската същност.
* Автомобили. Моделите от Торпедо до Duetto през Giulietta са НЕЗАБРАВИМИ: "технологични шедьоври" от епическото време на автомобила, които са завладявали фантазиите на любителите на автомобили по целия свят..
* Състезания. От самото начало на създаването си, Alfa Romeo участва в съревнования по призвание, по необходимост и по убеждение. Един изключителен успех на пътя и всичко това със знак Alfa Romeo.
* Личности. В памет на всички онези велики хора, които са дали своя принос към създаването на легендата Alfa Romeo: от Tazio Nuvolari "flying Mantuan", до Ferrari, Fangio, инженер Merosi, и дизайнерите Jano, Pininfarina, и Zagato.
* Компанията. Това не е просто историята на компанията като институция, това е едно дълго приключение, започнало от ранните години на миналия век до наши дни, в историческия път на Alfa Romeo, изпълнено с цветове, събития и персонажи.

Официален вносител на автомобилите Alfa Romeo у нас е фирма Милано Моторс ЕООД. „