Mercedes

За MERCEDES

Mercedes

Готлиб Даймлер и Карл Бенц са родени в Германия, само на 100 километра един от друг. Първият се е появил на бял свят през март 1834 година, а вторият през 1844. Въпреки, че живеят в нищета и двамата, още от деца, са влюбени в машините.

През 1886 година, Карл Бенц построява първата си моторизирана триколка, последвана след седем години от първата кола- Victoria. Първият сериен автомобил, с неговото име се появява през 1894 година- моделът Velo участва в първото отбелязано състезание Paris-Rouen. През 1895 година, Бенц построява и първия си камион. Идеите на Готлиб Даймлер са съпоставими с тези на Бенц.

През годините между двамата съществува жестока конкуренция, придобиваща опасни линии най- вече по състезанията, в които участват и двамата. През 1890 година на бял свят се появява специалната кола на Даймлер- Mercedes, кръстена на дъщерята на френският представител на фирмата Емил Йелинек.

Въпреки враждата между двете страни- Benz и Daimler-Motoren-Gesellschat, и поради икономическата криза в Германия, през 1924 година, те сключват споразумение за съвместно сътрудничество. Обединението между корпорациите се осъществява на 28 юни 1926 година. Тогава за пръв път в автомобилната индустрия се появява и трилъчевата звезда на марката Mercedes.