За пръв път пред родна публика ще бъде представен най-новият модел в гамата на Alfa Romeo – Giulietta. С перфектното съчетание от спортен дух и стил, Alfa Romeo Giulietta дава ново определение за технологични стандарти и емоционални ценности.
Вижте снимки
Моделът получи престижните пет звезди на Euro NCAP и обща оценка 87 от общо 100 – изключителен резултат, който я превръща в най-сигурния компактен автомобил. Новият автомобил предлага широка гама високотехнологични двигатели, налични са 5 турбодвигателя - два бензинови (1,4TB 120 к.с. и 1,4TB Multiair 170 к.с.) и два дизелови двигателя (1,6 JTDM 105 к.с. и 2,0 JTDM 170 к.с. – и двата второ поколение MultiJet). Гамата е завършена с бензиновия двигател 1750 TBi 235 к.с. с директно впръскване, който се предлага в ексклузивната версия Quadrifoglio Verde („зелена четирилистна детелина”). Експонатът на щанда ще бъде оборудван с 1.4TB Multiair двигател с мощност 170 к.с., който спечели титлата „Двигател на годината 2010”. Автомобилът ще е с високото ниво на оборудване – Distinctive, и ще бъде в стилен черен цвят.
Другият модел, който ще бъде представен на щанда на италианската марка, е Alfa Mito. Както всяка истинска Alfa, тя е въплъщение на инженерната мисъл на конструкторите на марката, доказателство за това са системата за управление D.N.A., системата за окачване с предни и задни регулируеми амортисьори в спирални пружини, електронният диференциал Q2, системата за стабилност на пътя DST – параметри, които са стандарт за Alfa, съчетани с малки и в същото време мощни двигатели.
Феновете на марката ще могат да се насладят на експонат в модерен бял цвят с турбо бензинов двигател с обем 1,4 литра и мощност от 155 к.с. С този двигател Mito ускорява от 0 до 100 км/ч за 8 секунди.
Специално за клиентите на Alfa Romeo на Автомобилен салон София 2011
официалният вносител на Alfa Romeo в България - Милано Моторс ЕООД ще зарадва своите клиенти с преференциални условия за покупка на автомобил по време на изложението.