Първата функция вече е предвидена за Hummer EV и предстоящия Chevrolet Silverado EV, но „кибертръкът“ на Tesla също не прави изключение и отново демонстрира възможностите си във видеоклип.

Един от очевидците на демонстрацията на възможностите на електрическия пикап Tesla Cybertruck е публикувал видео, което може да е заснето в завода на компанията в Тексас, където тече подготовка за започване на масово производство на тези автомобили. Ако се съди по формата на страничните огледала, демонстрацията е включвала работещ прототип на по-стар модел в сравнение с показания миналата седмица. Това обстоятелство обаче не може да повлияе на работата на прототипа, а много по-интересно е, че задните колела също се управляват при завиване, което позволява намаляване на радиуса при маневриране.

Илон Мъск заяви, че ще приложи и друга функция на някои конкурентни електромобили със задвижване на всички колела - възможността за извършване на така наречения "завой на танка", когато колелата от двете страни на автомобила се завъртат по двойки в противоположни посоки. За тази цел всяко от четирите колела трябва да се задвижва от отделен електрически двигател. В гамата от версии на Tesla Cybertruck все още е обявена модификация с не повече от три електромотора на борда, но ако плановете на Мъск не се променят, след време може да се появи и такава с четири мотора. Планира се електрическият автомобил Rivian и бъдещият електрически Mercedes-Benz G-Klasse също да бъдат обучавани за такива маневри.