Това е кросоувърът SF5, който е разработен съвместно с компанията Cyrus, а ще се продава под марката Seres, предава Automedia.

Размерите на на модела са дължина 4700 мм, широчина - 1930 мм, височина - 1625 мм и разстояние между двете оси - 2975 мм. С тези габарити той се приближава до Audi Q5.

В салона има комбинация от цифрови прибори, която се намира зад двуспицевия волан, а също така и елементи от дърво и метал. Сред особеностите на модела е външно осветление, люк на покрива и предни седалки с вентилация, нагряване и масаж.

Отчитайки връзката с Huawei, не е изненада, че автомобилът получава високотехнологична информационно-развлекателна система. Тя се свързва със смартфон за броени секунди и автоматично предава музика и навигационна информация между двете устройства. Системата се управлява и с гласови команди.

SF5 е оборудван с радар с милиметров диапазон, ултразвукови датчици и различни камери. Те осигуряват адаптивен круиз-контрол, асистенти за движение в задръстване, аварийно спиране, поддържане на лентата на движение и предупреждение за опасност от челен сблъсък.

Кросоувърът разполага с 1,5-литров двигател с 4 цилиндъра, който работи като генератор и захранва акумулаторната батерия. Тя зарежда два електромотора със съвкупна мощност от 543 к.с. и 820 Нм. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди.

Благодарение на трансмисията с увеличен пробег SF5 изминава до 180 км само на ток и на 1000 км общо. Автомобилът може да действа като акумулатор, което му позволява да зарежда всичко от телевизор до електромобил.

Премиерата на на кросоувъра се състоя на автосалона в Шанхай, а продажбите ще стартират в някои от магазините на Huawei в началото на следващия месец. Цените на автомобила започват от 33 500 долара.