Големият дебют ще се състои през септември, а още по-късно през юли ще видим инфотейнмънт системата на седана, предава Autoclub.

В ново изображение немците показват предницата на модела, както и малка част от навигационната система. Предполага се, че 8 юли ще бъдат разкрити доста данни за модела на специална медийна платформа на производителя.

Както е видно, моделът няма да поеме по революционен път що се отнася до своя екстериорен дизайн. Ситуацията ще е коренно различна отвътре, където вече стана ясно, че оформлението ще е изцяло ново

Макар и да е доста рано да потвърдим на този етап, можем с голяма доза увереност да твърдим, че новият S ще има няколко електрифицирани задвижвания.

В скорошно интервю шеф на Mercedes призна, че следващият S-Class почти със сигурност ще получи и V12 опция. Ола Калениус, CEO на Daimler, коментира пред GT Spirit по време на изложението в Гуангджоу, че 12-цилиндровият мотор все още може да бъде подобряван, за да отговори на емисионните стандарти.

Най-вероятният сценарий за следващия S-Class изглежда не внедряването на чисто нов мотор, а доработването на настоящия до състояние, в което той може да остане в продажба поне 5-6 години. Груба сметка показва, че ще имаме V12 предложение от Mercedes поне до 2025 година, ако информацията към момента е коректна.