Автомобилът беше показан пред публика на специално мероприятие в Амстердам.

Европейските продажби на Toyota Mirai II се очакват да започнат до края на тази година. Такива екологични машини може да се закупят още в САЩ и Япония.

Водородният седан е построен върху платформата TNGA. Дължината на колата съставлява 4935 мм, а широчината - 1885 милиметра. Размерът на колесната база на Toyota Mirai е равен на 2920 милиметра.

Вижте как изглежда водородната Toyota >> >> >>


Петместният автомобил ще получи необичайна радиаторна решетка и 20-цолови джанти. В салона на колата има цифрово табло за приборите, камера за обратно виждане, 12.3-инчов дисплей на мултимедийната система.

Седанът със задно задвижване се комплектова с три резервоара с водород. Благодарение на увеличението на техния обем, машината може да преодолее без презареждане 30% повече от своя предшественик. Останалите технически характеристики на колата засега се пазят в тайна.

Общата мощност на силовата установка с горивни клетки на предходния Toyota Mirai съставлява 155 конски сили. До първите 100 км/ч седанът се ускорява за 9 секунди. Запасът преход без презареждане съставлява 483 км, а времето за дозареждане не превишава три минути.

Освен това, в плановете на Тойота има създаване на водородни камиони. Програмата по създаване на екологично чисти влекачи е получила наименованието Project Portal. Също така компанията води разработка на пътнически автобуси със силови установки с горивни клетки.