Mercedes представи фейслифта на стандартния модел на GLC през март тази година на автомобилното изложение в Женева. Месец по-късно обновеното GLC Coupe дебютира в Ню Йорк, заедно с AMG GLC 63. Сега Ви представяме снимки, както и пълна информация за фейслифта на GLC 43 и GLC 43 Coupe.

Вижте как изглеждат обновените модели >> >> >>

Визуалните промени са типични за автомобилите на концерна от Щутгарт. Отпред кросоувърът е обновен с решетката Panamericana, нови LED-светлини и броня. Задната част на GLC 43 получава сходна преработка - нови стопове и актуализирана броня. Овалните ауспухови накрайници пък служат за визуално разграничаване от GLC 63, предава факти.бг.

Интериорът е оборудван с най-новата система за инфотейнмънт MBUX, управлявана от 10,25-инчов сензорен екран, който е монтиран в центъра на предното табло, или от типичния за всички нови модели на Mercedes мултифункционален волан. Новите GLC 43 и GLC 43 Coupe

Под капака на двата модела GLC 43 отново работи 3.0-литровият битурбо V6, задвижван от 9-степенна автоматична скоростна кутия. Агрегатът произвежда максимална мощност от 385 конски, което представлява скромно подобрение от 23 к.с. в сравнение с предишния модел, и въпреки че не е толкова свиреп колкото 4.0-литровия битурбо V8 на GLC 63, кросоувърът ускорява от 0-100 км/ч за 4,7 секунди. Комбинирано с пристрастната към задния мост четири по четири система 4Matic, GLC 43 все още е забележително динамичен SUV.

Цената на фейслифта не е оповестена, но Mercedes казва, че трябва да бъде известна по-късно тази година.