В намиращият се в южния щат Санта Катарина град Итаджаи бразилците са открили малка фабрика, създаваща копия на популярни италиански суперавтомобили.

При рейда над цеха са били открити 8 коли, които са били в процес на създаване.

Макар външният вид и интериорът на колите да бил неразпознаваем от истинския, използваните материали били евтини. Липсвала надеждна антикорозивна обработка, а нивата на сигурност били много под необходимия минимум.

Вижте снимки от нелегалната фабрика >> >> >>

Използваните агрегати идвали от коли, купени от моргите. Предпочитани били 3.8 или 3.6 литровите V6 мотори на Chevrolet.

Крайните продукти били продавани за около 50 000 долара. Представители на Ferrari и Lamborghini обаче усетили нещо нередно в южноамериканската страна и сигнализирали на органите на реда, които се задействали. Оказало се, че напливът за реплики на италианските суперавтомобили бил толкова голям, че срещу незаконната фабрика имало подадени две жалби, за забавяне на доставката. Собствениците на цеха за фалшиви Ferrari-та обаче заявили пред съда, че те продавали своите автомобили като реплики, а не като истински модели на Ferrari и Lamborghini.