Компанията „Зундерт Екстрийм“ е официален представител за България на BRP от 2003 г. и е подготвил силна атака от продукти за приключения и емоция по време на Moto Expo 2019, което ще се проведе между 10 и 14 април в зала Асикс Арена (бивша Фестивална) в София.

Наистина впечатляващ за изложението е триколесният мотор Spyder. Превозно средство е с едно задно задвижващо колело и две предни управляващи колела, сходни по модел с модерните моторни шейни. Spyder официално се появява на пазара през февруари 2007 г. Производителят го нарича Роудстър, но в техническо отношение той е като традиционният трайк.

Снимка


В зала Асикс Арена ще бъде изложена версията Spyder F3 S. Той показва друго ниво на представяне и стил с новия режим Sport и модернизирани стайлинг елементи. Spyder F3 S притежава 3-цилиндров двигател Rotax 1330 ACE In-Line със 115 к.с., персонализирана позиция на каране с UFit система, нов спортен режим, круизконтрол, газови Fox Podium амортисьори, предни джанти в катранено черен гланц, изтънчени предни калници с LED светлини.

Също за първи път в България ще може да се види версията Can-Am Ryker Rally. На 3 колела, с усещане, което никой на пътя не е преживявал до сега, предизвикателният Can-Am Ryker е готов да предефинира мотора като цяло.



Той е всичко, което искате да бъде. Всъщност е проектиран да бъде почти безкрайно приспособим! Приспособим дизайн - сменяеми панели и цветове, приспособим към всички пътища - подсилени джанти, предна предпазна решетка и интегрирани предпазители за ръце. Всичко това го откроява в тълпата и го превръща в истински претендент за всякакви пътища.

Ryker Rally притежава иновативна система за персонализиране на позицията на каране - UFit System, рали гуми, KYB окачване, предпазители за ръце, 3 режима на шофиране: еко, спортен и рали, автоматична трансмисия, система за стабилност. Двигателят Rotax 900 ACE има 3 цилиндъра, течно охлаждане с електронно впръскване на горивото и електронно управление на дроселната клапа.

Друг безспорен лидер на пазара и с голям интерес от страна на мото маниаците е Can-Am Maverick X3. Има една дума, с която може да бъде описан най-лесно: Звяр! Респектиращото бъги има четириточково окачване, с което „летенето“ по всякакъв терен е не само възможно, ами и задължително.

Машината носи ДНК на Can-Am с дизайн от нова генерация, ниска позиция на седене, Ergo-Lok кокпит с 4 степени на регулиране на седалките, 172 к.с. Rotax ACE двигател с интеркулер турбочарджър, съвременна система за динамика на въздушния поток, QRS-X трансмисия, TTX окачване с най-голям ход на амортисьорите в индустрията – до 60 см, ултралеко шаси, най-добри характеристики за лекота в маневрирането.

Maverick не е просто тестван, а подложен на бруталното изпитание за издръжливост на рали-маратона Дакар 2019. Там доказа своите способности с безапелационна победа – 19 от 20-те класирали се машини след 10-те етапа на състезанието са именно Can-AM Maverick.

Снимка


На щанда на Зундерт Екстрийм ще видите разнообразие от Sea Doo (водни джетове), Ski Doo (моторни шейни), Can Am ATV, Evinrude (извън-бордови двигатели), както и голяма гама аксесоари и екипировка свързани с тях.

Компанията, дистрибутор на марките Can-Am ATV, Can-Am Spyder, Can-Am SSV, Sea-Doo, Ski-Doo, Lynx и Evinrude, разполага с лицензиран сервиз за след-продажбена гаранционна и извън-гаранционна поддръжка на всички продуктови линии и модели на канадския производител.

Bombardier Recreational Products


През 1971 г. под ръководството на американеца Гари Робисън, който работи в екип с канадски и калифорнийски техници, Bombardier започва разработването на мотокрос и ендуро мотори, използващи двигатели произведени от Austrian Rotax, тяхна дъщерна компания. Представянето им е под марката Can-Am, отбелязващa канадско-американското сътрудничество. Постиженията на машините впечатлили всички с печеленето на златен, сребърен и бронзов медал на International Six Days Trail – Off Road мотоциклетно състезание.

През 2003 г. Bombardier отделя производството на екстремно-спортни машини включително АТV, водни джетове, извънбордови двигатели и снегомобили в самостоятелна компания. Bombardier Recreational Products Inc. Така BRP е официално лансиран.