По-рано тази година неприятен слух от Япония изненада феновете на Toyota GT86 и Subaru BRZ, като ставаше въпрос за това, че Toyota няма планове за второ поколение на спортното купе, разработено съвместно със Subaru. От японския гигант обаче официално опровергаха това твърдение, без обаче да коментират бъдещето на проекта.

Вижте най-добрите снимки на Toyota GT86 >> >> >>


Сега нещата вече звучат по-оптимистично, тъй като шефът на маркетинга на Toyota за Европа Мат Харисън прогнозира, че почти сигурно ще има втора генерация на GT86 и обясни, че достъпният модел и новата Supra могат прекрасно да съжителстват на пазара.

Освен това, Харисън намекна пред списание Autocar, че и следващата генерация на модела ще е съвместен проект на Toyota и Subaru.

С оглед на продажбите, постигнати от GT86 и BRZ, запазването на този модел няма да бъде обяснено с търговските му успехи, но Харисън беше категоричен, че тук става въпрос за запазване на „вълнението, което предизвиква марката и емоционалното въздействие”.

Много е вероятно Toyota да лансира и трети спортен модел, позициониран между GT86 и Supra, което отново възроди надеждите за ново поколение на MR2. Все още обаче не се знае гигантът ще търси партньор за този проект, тъй като от тази седмица е информацията за съвместната дейност със Suzuki за съвместно производство, споделяне на модели и технологии.