Nissan планира да покаже нов Juke през следващата година като автомобилът ще бъде базиран на изцяло нова платформа. Първоначалният план е бил моделът да дебютира преди края на 2018 г., но това ще се случи през 2019 поради различни причини, една от които най-вероятно е задържането на Карлос Гон.

Малката джипка ще използва същата архитектура, която стои в основата на коли като Nissan Qashqai, Nissan X-Trail, Renault Kadjar, Renault Koleos и други, предава Autoclub.

Наскоро главният дизайнер на Nissan Алфонсо Албаиса заяви за списание Autocar, че второто поколение на Juke „не прилича много на предишното”.

Освен това, новата генерация на Juke не прилича и на IMx (концептуалния електрически кросоувър, показан в Токио миналата година), както и на новия Leaf. Става въпрос за градски метеор с гаден характер”,казва дизайнерът.

Той отхвърли твърденията, че първоначалната версия на дизайна на Juke не е била одобрена за серийната версия и колата е била върната за доработване.

Не е имало такова нещо, не знам откъде се появи тази информация. Получи се доста интересен автомобил”, обясни Албаиса.

Първото поколение на Juke дебютира на салона в Женева през 2010 година и се оказа много важен за популяризирането на субкомпактните кросоувъри на европейския пазар.

Между 2010 и 2016 пазарът на субкомпактни кросоувъри нарасна 10 пъти, а до 2022 се очаква този пазар да се удвои спрямо нивата от 2016 година и да достигне 1,13 милиона продажби.