В обледеняването на стъклата на автомобила и особено на ветроупорното няма никаква опасност, както за вас, така и за колата. Ледът обаче трябва да се изчегърта със специално приспособление, което всеки от нас има в превозното си средство.

Това обаче, особено в ранните студени утрини, е изключително неприятна задача. Гледки на водачи, чистещи леда от стъклата на колите си и отправяйки ругатни към времето, автопроизводителя и дори към държавата, съвсем не са редки в сутрини като днешната, предава факти.бг.

Точно поради тази причина ще ви дадем един съвет, който в много случаи може да предотврати сутрешното чистене на лед от стъклата на колата. Хитрината се състои в следното:

Вечер, когато се прибирате от работа, например, колата вътре е загрята от парното, а влагата от дишането в автомобила е доста повече.

Разликата в температурите вътре в салона на колата и отвън много бързо води до конденз, а впоследствие и до лед по стъклата. За да предотвратите това, просто трябва да проветрите автомобила, преди да го заключите.

При температури като днешните, две-три минути са напълно достатъчни. Просто оставете врата или прозорец отворени докато събирате багажа си от колата. По-сухият и по-студен въздух, който ще влезе в салона ще си свърши работата и вероятността на следващия ден да има лед по стъклото ще намалее значително.