Този път имаме снимки от интериора на модела, който трябва да наследи Rapid.

Видно е дори и с просто око, че кабината на новото возило ще бъде доста по-модерна от тази на предшественика. Впечатление прави големият 9.2-инчов таблет в централната конзола, както и двузоновият климатроник.

От фотосите разбираме също така, че Scala ще има възможност за изцяло дигитално табло, а около скоростния лост ще бъдат поставени бутони за парктроник, старт-стоп система, автоматично паркиране и, за първи път в бюджетен автомобил на Skoda, режими на движение.

За Scala беше загатнато чрез концепта Vision RS по време на изложението в Париж. Автомобилът се базира на платформата MQB A0, която ще донесе намаление в теглото и по-добра устойчивост на усукване. Очаква се под предния капак място да намерят най-новите 3-цилиндрови бензинови турбо мотори, както и доказалите се TDI дизели.

Новият хечбек ще предложи изключително високо ниво на активна и пасивна безопасност, изцяло диодно изпълнение на предните и задните светлини, просторен интериор и голям багажник, както и хитроумни решения за допълнителни по-малки товарни отделения и специализирани аксесоари.

Основните габарити на Skoda Scala са дължина 4362 мм, широчина 1793 мм и височина 1471 мм, при междуосие от 2649 мм. Пътниците на задните седалки ще могат да разчитат на свободно пространство за краката от 73 мм (както при Octavia), 1425 мм за раменете (1449 мм при Octavia) и 982 мм за главите си (980 при Octavia). Товарното отделение на новия модел ще бъде 467 литра, а след сгъването на облегалките на задните седалки полезният обем ще може да достигне 1410 литра.