Най-големият кросоувър на марката ще започне да се продава през лятото на 2019 година и ще се конкурира с големи кросоувъри като Toyota Highlander, Honda Pilot и Mazda CX-9, предава факти.бг.

Hyundai Palisade може да се разглежда като наследник на модела ix55. Той е осезаемо по-голям от Santa Fe. Дължината му е 4981 мм, широчината - 1976 мм, а междуосието - 2900 мм. В дизайнерско отношение се откриват елементи от Santa Fe, но като цяло Palisade е с доста по-мускулест външен вид.

Вижте снимки на модела >> >> >>

В салона могат да се съберат осем човека на три реда, като и най-задните седалка са комфортни и разполагат дори с регулировки на облегалките. Креслата на втория ред пък са оборудвани с подгряване и вентилация, а предните седалки са огромни и според корейците предлагат уникален комфорт.

В по-скъпите модификации е предвиден виртуален приборен панел и огромен 10.9-инчов сензорен екран. Вместо скоростен лост са монтирани елегантни бутони. Всички версии са оборудвани с адаптивен круиз контрол, който е с функция за полуавтономно управление, системи за превантивно спиране и много други системи за безопасност.

Най-големият Hyundai разполага с V-образен шестцилиндров бензинов двигател. Работният му обем е 3.8 литра, а максималната мощност - 292 конски сили. Този мотор работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия, която може да предава момента (според модификацията), както само на предните, така и на четирите колела.