Симпатичният електрически концепт на Honda – Urban, макар и неочаквано се превърна в една от големите звезди на салона във Франкфурт миналата година, предава Autoclub.

Оказа се, че както потенциалните клиенти, така и медиите и специалисти харесват комбинацията от електрически хечбек и ретро стилистика. Естествено, моделът ще се произвежда, а изпитанията на електромобила достигнаха до фаза пътни тестове, което пък ни осигури и снимки от тези тестове.

Вижте шпионски снимки на модела >> >> >> 


В сравнение с концепта обаче ще има разлики – серийната версия ще е с 4 врати, а не само с 2 и те ще имат доста по-конвенционално отваряне, а не срещу посоката на движение, както беше при оригинала.

Интересното е, че тестовете вървят с малки камери за заден ход вместо конвенционалните странични огледала. Със сигурност обаче, това ще се среща все по-често, все пак Lexus вече лансира ES без странични огледала в Япония.

Но докато тези камери бъдат узаконени ще мине време, така че Urban първоначално ще излезе на пазара с обикновени странични огледала.