Алтмайер посъветва местните автомобилни производители, които сериозно са поели курс към електрификация, не само заради „Дизелгейт” на Volkswagen, да се поучат от Tesla и да създават „по-секси” електромобили.

Наистина се чудя дали вие, господин Цетче или вие господин Дийс или господин Крюгер от BMW, ще може да създадете електромобил, който да е поне наполовина толкова секси колкото са моделите на Tesla", обясни Алтмайер, който участва в дискусия, посветена на изкуствения интелект, където присъстваха и някои от босовете на германските автомобилни компании.

"Що се отнася до това дали вашите електромобили са достатъчно атрактивни, мисля, че може да предложите някои по-свежи идеи", допълни министърът.

Според германски медии, точно в този момент сред аудиторията е бил само Херберт Дийс от Volkswagen, който обаче е пропуснал да отговори на препоръката на министъра.

Наскоро представените Audi e-tron и Mercedes EQC трудно биха спечелили награда за иновативен или революционен дизайн, но може би министър Алтмайер е имал друго предвид?

Все пак, изборът на имената на моделите на Tesla, когато бъдат подредени в една дума – „S-3-X-Y” дават нещо, което визуално и на произнасяне се доближава до термина „секси”.