Според тях автономните технологии ще създадат и нови форми на конкуренция в туризма и забавленията.

"Хората ще могат да спят и ядат в автомобилите си, което със сигурност ще се отрази на бизнеса на крайпътните хотели и заведения. Това ни накара да се замислим какво още може да се прави в автомобил, който не се нуждае от шофьор", обяснява Скот Коен, зам.-директор по изследванията в сферата на туризма към Университета в Съри, предава факти.бг.

Авторите на изследването допускат възможността автономните коли да предизвикат революция в проституцията. Сексът срещу заплащане ще престане да бъде "закотвен" на определени места, тъй като ще може да се практикува в движение.

"Проблемът е особено актуален в градовете, където проституцията е законна и активно се изпробват безпилотни технологии. В Европа такива места не липсват", обяснява Коен.

Според него обаче производителите все още не мислели за подобно предназначение на автономните си превозни средства. Коен смята, че днешният подход към проблема е излишно консервативен.

Повечето разработки отразявали социалния живот от гледна точка на светлата част от денонощието, без да се обръща особено внимание на това какво правят хората през нощта. В същото време статистиката сочи, че 60% от американците правят секс в колата.