Благодарение 48-волтова мрежа и хидроакумулатори, поставени на всяка от четирите стойки на окачването, всъдеходът може индивидуално да контролира твърдостта на всеки един от амортисьорите, както и положението на всяка колело.

Системата E-Active Body Control се предлага като опция за модела, като включва стереокамера, отчитаща състоянието на пътя до 15 метра пред автомобила, а също така пневматично окачване Airmatic и мощна хидравлика. След като получи информация от камерите и датчиците, бордовият компютър може с точност до 3 мм да определи нужната височита на каросерията, за да компенсира неравностите.

Системата може да се контролира и ръчно, като компенсира накланянето и поклащането при спиране. Това става с прехвърляне на тежестта в самия завой.

Във всъдеходен режим хидропрневматичното окачване може да променя височината на каросерията, което улеснява измъкването при затъване. С помощта на дисплея на мултимедийната система, водачът има възможност да зададе определена височина на всяко колело.