На автосалона в Париж през есента компанията BMW представи изцяло новото поколение на популярния си седан 3-Series, чиито продажби ще стартират през пролетта на 2019 г. Заедно с това, баварците продължават разработката на неговата „напомпана” версия M3, като прототип на модела се тества на „Нюрбургринг”, предава Autoclub.

Според информация на изданието Motor1, което публикува снимки от изпитанията, в BMW обмислят възможността да оставят на бъдещото M3 (G20) механичната скоростна кутия, което със сигурност ще зарадва феновете на модела. Така M3 ще бъде един от малкото седани с ръчни скорости на пазара, за разлика от конкурентите си Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio или Audi S5, които се отказаха вече от тях.

Освен това, в компанията обсъждат, дали си струва новото BMW M3 да запази класическото си задвижване – към задната мост, или то да получи система за задвижване на четирите колела, както това стана при по-големия модел – BMW M5.

Във всички случаи, новото поколение на M3 ще получи двигател с мощност от около 500 к.с. Това ще бъде 3,0-литров редови мотор с 6 цилиндъра и 2 турбини, като той ще се поставя и на модели Х3 М и Х4 М. Новият агрегат заменя мотора S55, който развива 450 к.с.

Дебютът на новото BMW M3 вероятно ще се състои на автосалона в Женева през пролетта. Стартът на продажбите на спортния седан е планиран за началото на 2019 г.