Босът на Tesla Илън Мъск направи някои интересни признания в интервюто си за Кара Суишър от The Times през август, а сега се появи в подкаста на Суишър, за да доразвие част от темите, за които не е успял да каже всичко, което мисли.

А от август досега Tesla за първи път от две години насам излезе на тримесечна печалба, а компанията вече произвежда доста по-сериозно количество бройки Model 3.

През лятото Мъск разказа колко е трудно да се ръководи автомобилна компания и въпреки успехите на Tesla все още е на това мнение.

Ръководя едновременно SpaceX и Tesla и това е невероятно трудна задача. В един момент осъзнаваш, че се борим автомобилни компании, които невероятно конкурентни. Те правят много добри автомобили, като това не е от вчера, а от много време. Става въпрос за Mercedes, Audi, BMW, Lexus, за който се сетите. Всички тези автомобилни марки", обяснява Мъск.

А историята на автомобилните компании в Америка е ужасна. Единствените, които не са банкрутирали са Tesla и Ford. Това е. Всички останали са минали през банкрут", допълва иноваторът.

Ford и Tesla едва оцеляха в последната рецесия. При следващата рецесия обаче има сериозен шанс Ford да не оцелее. Така че всяка нова компания има много малък шанс да оцелее срещу утвърдените играчи. Истински абсурд е, че Tesla все още оцелява. Абсурд! Абсурд!”, споделя предприемачът.