Моделът е част от специалната серия Ultimate Series и ще се опита да стане най-бързият автомобил в историята на британската марка, предава факти.бг.

Speedtail се смята за идеологически наследник на легендата F1. Има същата триместна архитектура на салона и бензин-електрическа силова установка на базата на битурбинирания V8 на състезателния 570S GT4.

Вижте снимки >> >> >>

Системната мощност на хибридния силов тракт надхвърля 1 000 к.с. По неофициална информация това позволява на Speedtail да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 2 секунди, а максималната скорост надхвърля 420 км/ч.

Според McLaren Speedtail ще стане най-луксозният модел в гамата. Подразделението MSO ще предлага на купувачите на суперхибрида практически безкраен брой комбинации от цвят на каросерията и салона.

Дори само емблемата ще може да се поръча от 18-каратово бяло злато с вложки от въглеродни нишки, платина, алуминий или просто лепенка. Изработката им ще бъде поверена на британската компания Vaughtons, специализирана в производството на олимпийски медали и купи.

В конструкцията на McLaren Speedtail ще бъдат използвани материали от ново поколение, за които към момента все още няма информация. Според слуховете става дума за свръхлеки нанокомпозити, каквито все още не са прилагани в автомобилната промишленост.