Сезон 2018 бе изключително успешен за надеждата на българския мотоциклетизъм Ангел Караньотов. През годината Ангел записа осем полпозишъна, четири победи, четири втори места и едно пето от общо девет старта в България и чужбина.

Един от най-големите таланти на българския мотоциклетен спорт записа забележителни постижения в първия си състезателен сезон на писта като част от екипа на Overdrive Racing Team.

Ангел избра да се състезава с мотор Ducati Panigale R, зареден с гориво Shell V-Power и масло Shell Advance.

Не веднъж съм казвал, че горивата на Shell са не просто хубави - Shell V-Power ми вдъхва сигурност, защото вярвам на качеството му, а знаете че в мотоциклетните спортове техническите инженери и механици искат преди всичко спокойствие. Именно спокойствието се постига най-трудно в нашия спорт, а и то е най-скъпото. Щастлив съм да знам, че мотоциклетът ми се храни с най-доброто и най-сигурното. Този сезон повече от половината състезания се проведоха при температури над 32-33 градуса. Сами можете да си представите, колко е трудно да охладим един двигател работещ на максимални обороти през 90% от времето. Постигаме максимална мощност при оптимална работна температура. Shell V-Power не е просто добро гориво, то е сигурност!” сподели Ангел.

Най-значимите постижения на Караньотов са поставените два рекорда за най-бърза обиколка на пистата в Серес и за най-бърза обиколка на пистата в Румъния.

Рекордът в Серес е поставен по време на втория кръг от шампионата (BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018) - хронометърът спира на 1:18.564 мин., което е най-бързото време, постигано до този момент от български пилот на пистата в Гърция.

Ако трябва с няколко думи да обобщя как се представи Ангел Караньотов в състезателния сезон 2018: Блестящо! Успя да върне „интригата в състезанията“ и хората по трибуните. Искам да благодаря на всички наши партньори, без чиято помощ това нямаше да е възможно, и по-специално на Shell България за подкрепата”, коментира Марио Гюзелев от Overdrive Racing Team.

Поздравяваме Ангел за силната амбиция, способности и мотивация винаги да дава най-доброто от себе си! Щастливи сме, че сме партньор на младия талант и можем да подкрепяме активно неговата професионална кариера”, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.