Цената на екоколата е 45 000 долара, като тя ще може да изминава около 420 км без презареждане. Това съобщи снощи в Туитър ръководителят на компанията Илон Мъск, предаде ТАСС.

"Току-що пуснахме по-евтина Model 3 със среден пробег и супер лесна нова страница за поръчки", съобщава Мъск.

По думите му след федералните и щатски данъчни отстъпки в Калифорния автомобилът ще струва 35 000 долара, но истинската цена за собствениците ще бъде по-скоро 31 000 долара.

Цената на новата модификация е с 4000 долара по-ниска от началната цена на новия седан миналата година. Версията на Model 3 с по-мощна батерия, която може да изминава без презареждане около 500 километра, и по-добри динамични характеристики е 54 000 долара.

Tesla започна производството на Model 3 през юли 2017 година, но се сблъска с трудности при увеличаването на капацитета си, които не успя да преодолее изцяло.

Списъкът на чакащите за базовата версия на електромобилите й включва неколкостотин хиляди души. Model 3 е по-нискобюджетна версия на по-скъпите Model X и Model S.

Базовата версия, която все още не е пусната в производство, може да изминава без презареждане около 350 км с максимална скорост 210 км//ч, като ускорява от 0 до 100 км/ч за под 6 секунди.