Третият автомобил от i гамата на BMW, i4, ще се появи през 2021 година, когато ще дебютира като електрически двойник на следващото поколение 4-Series Gran Coupe.

Вижте как ще изглежда BMW i4 >> >> >>


Машината ще се разположи между i3 и i8 в портфолиото и ще предлага най-голяма практичност от трите. За база ще послужи платформата CLAR, която и в момента служи за основа на много баварски модели.

По предварителни изказвания на ръководители от немската фирма, машината няма да има толкова нетрадиционен дизайн като другите два i модела. Вместо това, i4 ще прилича на конвенционална машина с ДВГ. Все пак, известна доза детайли ще бъдат специфични за електромобила.

Що се отнася до пробега, BMW смята, че е съвсем реално да се очакват около 600 километра с едно зареждане на батериите. Това ще постави модела като директен конкурент на електрическите седани на Tesla.

Преди да пусне на пазара i4, BMW ще лансира изцяло електрическата версия на X3, а след това ще покаже и напълно нов електрически кросоувър с името iNEXT. Именно той ще бъде с най-голям пробег от всичи модели от втората вълна електромобили на фирмата.