Електрическият Porsche Taycan, който излиза на пазара догодина, ще даде началото на цяла гама електрически модели, като компанията планира до 2025 година половината й продажби да са на електромобили.

Финансовият директор на Porsche Луц Мешке прогнозира пред Automotive News, че до 2022 година марката ще представи електрически SUV – версията на Macan на батерии. Все още обаче този проект не е получил одобрението на големите шефове на компанията, предава Autoclub.

Все още няма окончателно решение. Но предполагам, че скоро ще има такова, тъй като ние имаме нужда от по-масов електрически модел, електрически SUV е идеалното решение. След това, при следващите генерации на Panamera и Cayenne също ще се появят техни електрически версии. Най-общо, бъдещето на големите ни модели с четири врати ще е изцяло електрическо”, потвърди Мешке.

Macan е най-продаваният модел на Porsche и точно към 2022 година се чака представянето на следващата му генерация. От друга страна, големите модели, за които говори Мешке, са най-важни за печалбите на Porsche, така че е логично те също да бъдат бързо включени в електрификацията на гамата на марката.