Страната ще стане конкурент на британските марки Rolls-Royce, Bentley и Maybach, както и на немските Daimler, пише германският вестник Die Welt, цитиран от Russia Beyond.

Според автора Aurus е първата руска кола от премиум клас, създадена след осемдесетте години и за последните три десетилетия, предават руски медии.

Die Welt пише, че успехът на новите руски луксозни автомобили ще бъде гарантиран от немските инженери, "парите на арабските шейхове" и руския президент Владимир Путин, който използва новата лимузина Aurus.

Вижте как изглежда руския луксозен автомобил >> >> >>


Германският вестник припомня, че преди руският президент използваше седана Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, а през 2012 г. бе взето решение той да бъде заменен от автомобил руско производство.

Русия успя да развие своя премиум клас коли, инвестирайки сравнително малка сума за подобен вид проекти - 12,4 милиарда рубли. Трябва да се има предвид, че проектът беше разширен след решението за производство на автомобили не само за нуждите на държавата, но и за търговски цели.

Министърът на търговията и индустрията Денис Мантуров заяви, че цената на кола от марката Aurus ще бъде по-висока от тази на Mercedes-Benz, но и по-ниска от тази на Rolls-Royce. Припомняме, че в края на август на автомобилното изложение в Москва бе премиерното представяне на седана и лимузината Aurus Senat, а също и на гражданската версия на автомобила по проект "Кортеж".

Проектът "Кортеж" включва семейство автомобили за най-висшите държавни служители, а каросериите на лимузината, седана и минивана са базирани на уникална модулна платформа. Ръководителят на проекта е Централният научно-изследователски автомобилен и двигателен институт (НАМИ).

Името Aurus е създадено чрез сливане на латинската дума за злато (aurum) и съкращение на думата Russia (Русия).