С приза Eurostar Design всяка година се отличават хора, създали иновативен продукт в автомобилния сектор, съобщава Automedia.

Наградата бе връчена на Пиер-Пол Матие, който оглавява дизайнерския екип, работил по седана. Новото 508 е отличено не само заради дръзките решения по екстериора, но и заради нестандартите интериорни решения.

Моделът е получил най-новата версия на PEUGEOT i-Cockpit®, която запазва ключовите му компоненти - компактен волан, голям 10-инчов сензорен екран и цифров дисплей на нивото на очите с висока резолюция и възможност за персонализация.

В Париж френският производител представи и още един забележителен модел, който разкри няколко дни преди началото на изложението. Това е коцептуалният Peugeot e-Legend, чиято цел е да покаже как съвременните дизайнерски решения могат да дават препратки към миналото. А това не е случайно, тъй като този модел е вдъхновен от легендарното купе 504.

В цифри концептуалният автомобил изглежда така – мощност от 462 к.с., ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и пробег с едно зареждане от 600 км. В салона са поставени 16 дисплея, които са комбинирани с луксозен интериор от скъпи материали. Целта и всичко да бъде уютно и удобно, като едновременно с това да препраща към прародителя - Peugeot 504 Coupé.