Панаирното градче в Пловдив ще бъде домакин на мащабното изложение Auto City Plovdiv 2018, част от Международния технически панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември.

Посетителите ще могат видят за първи път на изложение модели на Mahindra, най-големият автомобилен производител в Индия.

Дебют в България ще направят два висококачествени SUV модела – компактният SUV KUV 100 и 7-местният XUV 500, които предлагат на достъпна цена лукс, удобства и качество, характерни за леки коли от по-висок клас.

Практичният и компактен KUV 100 се отличава с интересен дизайн и икономичен двигател, той е много маневрен в града. XUV 500 съчетава изключителен лукс и комфортна возия, постигната с подобрените окачване и шумоизолация.

Голямата изненада на щанда на Honda е премиерата на фейслифта на HR-V. Произведеният в Япония кросоувър идва с подобрен бензинов двигател, освежен дизайн и още по-богато оборудване. Чудесните магически седалки на Honda остават в сила. Общо шест модела ще видим на щанда на японската марка, която точно на 24 септември празнува 70 години и по този повод обявява ексклузивни цени за налични модели. Другата новост на щанда на Honda ще е дизеловият Civic с 9-степенна автоматична трансмисия.

Subaru се завръща триумфално с ново дилърство в Пловдив! Специални ще са цените и за Subaru след скорошното завръщане на висококачествения японски бранд в Пловдив. Посетителите ще могат да видят звездното трио Forester, Outback и XV.

Националната компания за коли под наем - Top Rent A Car, прави поредна стъпка за развитието на електромобилността в България . След като през 2015-та ексклузивно закупи 10 миниавтомобила от модел Renault Twizy и през 2017-та увеличи значително автопарка си с хибриди Toyota Yaris, съвсем наскоро най-голямата рент а кар компания в България добави и чисто новата Tesla Model S, с което стана първата фирма, предлагаща автомобила на родния пазар. Заедно с новозакупените автомобили Top Rent A Car предстои да оперира с около 1500 коли през 2018г , 8 % от които електромобили и хибриди. В рамките на изложението всеки желаещ ще може да наеме Tesla Model S и да изпита лично удоволствието от шофирането на високотехнологичния автомобил. Клиентите ще имат шанса да наемат и стилния електромобил за специални поводи с осигурен професионален шофьор.

Новото предложение от Top Rent A Car се явява също прекрасна възможност за всички, които обмислят да си закупят Tesla Model S. Преди да вземат крайно решение, те биха могли да наемат електромобила и да тестват поведението му на пътя за по-продължителен период от време.

Премиера също за България е представения на автосалона в Женева компактен ван Peugeot Rifter. Той притежава стил, здравина и елегантност, а интериорът е уникален, описват вносителите. Иновативният модел е подходящ за приключенско каране в най-трудни терени и условия, тъй като е снабден с функции за контрол на сцеплението и за помощ при спускане по наклон.

На разположение за тест на гостите на изложението Peugeot ще предостави 3008, носител на над 45 международни награди. Заедно с него на щанда ще бъдат още останалите SUV представители 5008 и 2008.

Заедно с Peugeot Rifter посетителите ще видят и третото поколение на Citroen Berlingo, еволюиран в модерна обвивка, съчетана с комфорт и практичност. Новият Berlingo притежава силните страни на Citroеn като модулируемост и пространство на борда и предлага улеснение във всекидневието - 3 независими задни седалки, прибиращи се с лекота, равен под стигащ до предната седалка на пътника, също прибираща се, височина на товара 2,70 м, обем на багажника със 100 литра повече от предшественика. Моделът има 19 системи в помощ на управлението, 4 технологии за свързване, комфортно окачване и двигатели най-ново поколение като новия дизелов BlueHDi 1,5 съчетан с автоматична скоростна кутия EAT8.

Citroеn ще представи и ново предложение за компактен хечбек – C4 Cactus. Моделът е чувствително обновен, отговаря на изискванията на сегмента по отношение на технологии и двигатели, и същевременно се отличава със своята уникалност и комфорт. Дизайнът му запазва своята дързост и модерен характер, като в същото време дава заявка за принадлежност към горен сегмент. На борда C4 Cactus се отличава с високото ниво на комфорт, което създава усещането за пашкул в автомобила. Като част от програмата Citroеn Advanced Comfort, новият C4 Cactus предлага за първи път в Европа окачването Progressive Hydraulic Cushions, осигуряващо ефект magic carpet и представя седалките Advanced Comfort Seats.

С три топ модела участва компанията „Българска автомобилна индустрия“.

Haval H2 е градски SUV с високотехнологично оборудване и изключително интуитивни прибори за улесняване на шофирането. Атрактивният компактен модел е първият автомобил на китайската марка, който предлага богата възможност за персонализация, съчетана с високо ниво на безопасност.

Предстои премиерата на Haval H6, когато ще бъде официално оповестена и неговата цена, обявиха вносителите. Всъдеходът разполага с три режима на шофиране – стандартен, икономичен и спортен, с множество други функции в помощ на водача. В модела се съчетават едни от най-модерните технологии за управление, комфорт и сигурност.

Компанията предлага и Great Wall Steed 6, наследник на Steed 5 – най-продаваният пикап в България през 4 поредни години. Новият вариант е по-голям, по-луксозен и и може да поеме най-тежката работа. Това са част от атрактивните експонати на Auto City Plovdiv, където посетителите ще се потопят в света на високите скорости.

Автомобилната марка SsangYong ще бъде представена в Auto City Plovdiv 2018 с актуалните си модели и национална премиера на пикапа Musso. Моделът е изцяло нов, изграден върху платформата на новия SUV-флагман Rexton G4. Musso споделя неговата конструкция с високоякостна рама, която, в комбинация със задвижването 4х4, му осигурява изключителна здравина, отлично поведение извън пътя и безкомпромисна сигурност. 5-местният пикап с двойна кабина съчетава лукса на премиум всъдехода Rexton, чиято платформа и компонентна база споделя, с ненадмината функционалност и огромна товарна платформа, побираща пълноразмерен евро палет. Допълнен с подходящите за целта надстройки и аксесоари, високопроходимият пикап Musso се превръща в универсално транспортно средство, еднакво подходящо за работа и удоволствие там, където теренът е предизвикателство.

Musso е задвижван от същия дизелов 2.2 e-XDi двигател с директно впръскване на горивото и турбина с променлива геометрия. Номиналната му мощност е 181 к.с., но особено впечатляващ е максималният въртящ момент от 420 Нм, поддържан в диапазона 1600-2600 об./мин. На щанда до Musso ще бъде изложен и Rexton G4. Въпреки че носи добре познатото име Rexton, внушителният южнокорейски всъдеход не е еволюция на предходния модел, а чисто нова разработка, стъпила на последно поколение носеща рама, изработена от революционната високотехнологична гига-стомана на Posco. Размерите му са увеличени спрямо предишното поколение: дължина 4850 мм, широчина 1960 мм, височина 1825 мм и междуосие 2865 мм, а силуетът успешно интерпретира актуалните тенденции в автомобилния дизайн. Инфотейнмънт системата, поддържаща Apple CarPlay и Google Android Auto, e с голям 9,2-инчов сензорен дисплей с висока резолюция и множество функции, между които навигация и паркинг-асистент с 360° видео обзор.

Hyundai също е подготвил много изненади за посетителите. Изцяло новото поколение Santa Fe идва в Пловдив с рафиниран дизайн и функционални предложения. Предните фарове са композитни, а предната решетка каскадна. Двигателите са 2,4 бензин с директно впръскване и 188 к.с, както и дизелов 2,2 литра с 200 к.с. и 440 Нм. Към гамата ще бъдат добавени хибрид и плъг-ин хибрид. Дизелът се предлага във версии с 6-степенна механика и 8-степенен автомат. Возията и окачването са значително подобрени, фокусът е комфортът. Има системи за сигурност като Lane Keep Assist (LKA), Autonomous Emergency Braking (AEB) и Smart High Beam Assist. Аудиото KRELL има Apple Car Play и Android. Функциите се управляват от 8-инчов сензорен екран. Компанията с гордост съобщава, че е увеличила видимостта назад с 41%. Седалките са електрически с регулиране в 10 посоки. 4х4 системата има и възможност за блокаж в режим 4WD Lock, в който разпределението на тягата се заключва в съотношение 50/50 докато скоростта не мине 30 км/ч, след което отново въртящия момент се разпределя спрямо пътната настилка или до 35% на задния мост. На щанда на компанията ще бъдат разположени още хибриден Ioniq, компактния SUV Kona, хечбек представителите i30 и i20, i30 във версия фастбек, малкия i10 и Tucson.

Само в рамките на Auto City Plovdiv ще може да закупите Hyundai KONA EV Premium на специална цена.Редовна цена 84 570 лв с ДДС . Цена с отстъпка по време на изложението 79 900 лв с ДДС.Електрически автомобил с максимален пробег в своя клас (482 км според WLTP).

Škoda предлага на своите фенове модели от най-малкия – CitiGo във вариант с 1,0-литров мотор до големия SUV Kodiaq, както и достъпния модел Rapid.

Макар и създаден, за да се бори с градския трафик, CitiGo има с какво да изненада – вътрешните му размери са сред най-добрите в сегмента - с ширина от 1,36 м, той ви дава повече свобода на движение, а междуосието от над 2.4 м гарантира оптимално оползотворяване на вътрешното пространство. Към това, добавете ергномичност, удобни седалки и многобройни отделения за съхранения на вещи и ще получите един от най-завършените интериори в субкомпактния сегмент.

Kodiaq бе представен за първи път през 2016 г. давайки начало на SUV стратегията на Škoda. Този голям SUV предлага щедро пространство, както за до 7 души, така и за много багаж. Той може да тегли и ремаркета по 2,5 т. Като всяка Škoda, Kodiaq предлага щедро багажно отделение, като при 5-местната версия, капацитетът му е 720 л, който се увеличава до 2 065 л при свалени седалки. При 7-местната версия, обемът на багажника е 630 л, а със свалени седалки – 2005 л.

Škoda Rapid има класически дизайн. Във варианта Spaceback, Rapid предлага панорамен покрив от изцяло затъмнено стъкло и удължено задно стъкло на задната врата. Спойлерът на тавана допълва спортния му характер. При версията седан, багажното отделение е с капацитет 550 л, увеличаващи се на 1490 л при свалени седалки. Това позиционира модела на върха в своя клас. Интериорът също е обширен, с щедро пространство над главата.

Посетителите на щанда ни ще могат да видят Rapid с ниво на оборудване Едишън, което стандартно включва климатроник, малък кожен пакет с триспицов кожен волан, темпомат, бордкомпютър с Maxi-DOT дисплей и сензори за паркиране отзад.

Японската премиум марка автомобили Lexus ще представи най-новия член от гамата си – Lexus RX 450hL, първият 7-местен SUV, предназначен за Европейския съюз, наличен за продажба от май. Посетителите на щанда ще могат да се запознаят и с Lexus NX 300h – компактният кросоувър, който заедно с Lexus RX, е в челната двойка по продажби за българския пазар от премиум марката. Със седем модела и очакваните след няколко месеца UX и ES, Lexus притежава най-голямата хибридна гама сред премиум производителите от цели девет модела.

Седемместната версия е с увеличена дължина от 11 см в задната част и използва по-скосен ъгъл на стъклото на багажната врата в сравнение с петместния модел, за да осигури щедра височина за пътниците на третия ред и гъвкаво багажно пространство.

До RX 450hL ще бъде още компактният кросоувър NX. Задвижваният от хибридна система NX 300h използва 2,5-литров бензинов двигател и два мотор-генератора, като генерирана максимална системна мощност от 197 к.с. Моделът е стандартно оборудван със задвижване на предните колела като се предлага и с интелигентната система за задвижване на четирите колела E-FOUR.

Сред участниците са още руската компания Lada и Seat, които осигуряват моделите Lada Vesta и Seat Ibiza като предложения за голямата награда за един от посетителите – автомобил по избор от 7 предложения. Seat излага на щанда си Ibiza с двигател 1,0-литра бензин със 75 к.с., по-мощен TSI с 95 к.с., Leon във версия хечбек и комби, както и SUV моделите Arona и Ateca.

Тестови шофирания - Очакваме над 30 модела от актуалните гами на изложителите и премиерите да бъдат на разположение на желаещите да ги изпробват в специално обособената зона на Auto City Plovdiv 2018.

Един от посетителите на изложението Auto City Plovdiv 2018 има възможност да спечели голямата награда, осигурена от организаторите – чисто нов автомобил по избор измежду седемте предложения в анкетната карта, която всеки ще получи с входния билет: Citroen C3, Honda Jazz, Hyundai i20, Lada Vesta, Mahindra KUV 100, Seat Ibiza и Skoda Rapid Spaceback.

Автошоуто ще се проведе между 24 и 29 септември на Международния технически панаир