При огромен интерес стартира първото в България изложение на електромобили и други технологии на бъдещето. ELECTRO MOBILITY EXPO 2018, което беше открито в четвъртък под патронажа на министъра на околната среда и водите Нено Димов, събра в Sofia Ring Mall световните и българските визионери в индустрията и феновете на новаторските машини.

Вижте снимки от изложението >> >> >>


От четвъртък до неделя в коридорите на Sofia Ring Mall са „паркирали“ всички хитови електромобили, присъстващи на българския пазар, както и няколко модела, които правят своята премиера у нас. На ELECTRO MOBILITY EXPO, освен леки и лекотоварни коли, могат да се видят също мотопеди и велосипеди с електрическо задвижване.

Своите електрически модели са изложили общо 18 компании, сред които "Хюндай", "Нисан", "Ягуар", "Фолксваген", КИА, "Рено" и други.



Един от големите хитове на изложението в Sofia Ring Mall очаквано стана "Тесла" S 75D, модел 2018. Сред експонатите е и най-продаваният електромобил в Европа - "Нисан Лийф". Интерес предизвиква и първият изцяло електрически автомобил в историята на "Ягуар" - I-PACE.

В рамките на ELECTRO MOBILITY EXPO се състоя и конференция, на която производители и експерти дискутираха възможностите за развитие на електромобилността в България, на зарядната инфраструктура и възможностите за производство на електро модели в България.

Сред най-приятните изненади за посетителите е възможността за тестдрайв на някои от „колите на бъдещето“, както и атрактивни демонстрации и награди, подготвени от изложителите.

Снимка


ELECTRO MOBILITY EXPO е поредното събитие, с което Sofia Ring Mall затвърждава имиджа си на любима на столичани локация, в която постоянно се случват ексклузивни събития, предоставящи неповторими преживявания на клиентите.

Първото в България изложение на електромобили ще продължи до неделя, 16 септември включително, а входът е безплатен. Още подробности за ELECTRO MOBILITY EXPO можете да научите тук >>>