Rapide E ще е базиран на Rapide AMR, но с тази разлика, че V12 двигателят му минава в историята, а колата ще получи батерия с мощност 65 киловатчаса, предава Autoclub.

Батерията ще осигурява енергия за двата електромотора, разположени в задната част на автомобила, като общата им мощност е 610 конски сили, а максималният въртящ момент – 950 Nm. Очаква се, че пробегът с едно зареждане ще е около 320 километра, като измерването е според новия цикъл WLTP.

Максималната скорост на Rapide E ще е 250 км/ч, а от Aston Martin обещават ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 4 секунди. От компанията все още не са публикували точното тегло на автомобила, но потвърдиха, че са използвали олекотени сплави и композитни материали и карбон, за да олекотят максимално автомобила. В сравнение с версията AMR аеродинамиката също е получила подобрения.

Rapide E ще бъде използван от Aston Martin като основа за създаването на нова марка за електромобили – Lagonda. Производствената серия на Rapide E ще е крайно ограничена – едва 155 коли. Цената на електромобила ще се коментира с потенциалните клиенти, а доставките на първите готови коли ще стартират най-рано през втората половина на 2019 година.