Volvo Trucks подготви ново транспортно решение на базата на автономните електромобили за бизнес нужди, което може да направи транспортната система по-ефективна, безопасна и екологична чиста, предава Autoclub.

Вижте снимки на безпилотния ТИР >> >> >>

Дългосрочната цел на проекта е да предложи допълнителни възможности на компании, които се нуждаят от непрекъсната транспортна връзка между фиксирани точки.

Постоянният ръст на населението и уплътняването на градската среда водят до сериозни екологични проблеми, като задръствания, замърсяване и прекомерен шум. Растящото потребление на стоки и услуги, стремителният ръст на електронната търговия и повсеместният дефицит на шофьори изискват разработка на ефективни транспортни решения.

Vera - бъдещото транспортно решение от Volvo Trucks е предназначено за регулярни курсове, които са на сравнително късо разстояние, големи обеми на превозвани товари и висока прецизност на доставката.

Типични примери за такива транспортни задачи се явяват например, маршрутите между логистичните хъбове, но са възможни и други варианти.