Собствениците и феновете на Bugatti все още не могат да постигнат съгласие дали наистина Chiron може да постигне конструктивно зададената му максимална скорост от 482 км/ч.

Това обаче няма как да се провери в реални условия, тъй като колата е електронно ограничена максимална скорост 420 км/ч.

Главният изпълнителен директор на Bugatti Щефан Винкелман все пак обясни, че според него Chiron може да е по-бърз, но поясни, че не вижда смисъл в гоненето на нов рекорд за скорост.

„Мисля, че Chiron може лесно да достигне 440 или 450 км/ч. Но не сме тествали точно това. Предполагам, че постигането на тази скорост ще изисква и някои промени по колата”, заяви Винкелман пред CarAdvice в Монтерей.

Според Винкелман наскоро лансираният нов модел Divo по-добре показва кое в момента е по-важно за Bugatti – по-доброто поведение на пътя и по-ефективното представяне на писта вместо максималната скорост на прав участък.

Заради много по-агресивния си аеродинамичен пакет Divo има доста по-ниска максимална скорост в сравнение с Chiron – 380 км/ч.