Фирмата, която се занимава с проекта, е основана от колекционера и състезател Егуенио Амос, а публичният дебют на модификацията Evoluzione ще се състои от 6 до 9 септември в рамките на изложението Grand Basel в Швейцария.

Към момента все още няма нова информация за възродената кола. Знае се, че тя ще се казва Delta Integrale Futurista.

В основата и лежи модификацията Delta Integrale 16V, но за нея е разработена нова каросерия от карбон, а геометрията на окачването е коренно променена. Иновацията ще се предлага само във вариант с три врати.

Особеност на спортната кола ще е и каросерията, впечатляваща със силно раздути калници, съвременни предни светлини, а така също и с изцяло преработен салон, детайлите на който са заимствани от друга Lancia - Delta S4. Новата Delta Integrale ще бъде демонстрирана пред публика в цвят Verde Brinzio.

Окраската е разработена специално за този автомобил, а емблемите по него са направени от същата компания, която е правила първите лога за Енцо Ферари. Автомобилът ще се прави в италианската област Пиемонт, като от него ще бъдат изработени само 15 екземпляра. Цената все още не е известна.