Най-вероятно иновацията ще получи името Ragnarok, което в скандинавската митология означава нещо като апокалипсис и началото на нов свят, предава факти.бг.

По данни на McLarenLife, новата хипер кола ще е по-лека и по-мощна от Agera, а някои от стилистичните решения ще са заимствани от Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Още от спекулациите сочат, че теглото на Koenigsegg Ragnarok ще е 1 200 кг, като за сравнение ще кажем, че масата на Agera RS е 1 395 кг.

Мощността се очаква да е от порядъка на 1 449 конски сили, а прекъсвачът ще е на 9 000 об/мин. Аеродинамиката ще е върхова за марката, като ще бъдат използвани елементи от хибридната Regera. Моделът ще съхрани сваляемия таван, но той няма да може да се прибира в багажника.

Основният агрегат ще е модернизиран вариант на петлитровия битурбо осмак, а за да се дистанцира от Regera, новият хиперкар Ragnarok най-вероятно няма да разполага с хибриден силов тракт и с безстепенната трансмисия Direct Drive. По думи на Кристиан фон Кьонигсег това ще е новият най-бърз сериен автомобил на планетата.