В началото на следващото десетилетие Volkswagen ще направи нов опит да завземе позиции в луксозния клас с изцяло електрически Phaeton, твърди британското сп. Auto Express, като се позовава на директора по маркетинга и продажбите на VAG Юрген Стакман.

Вижте как може да изглежда моделът >> >> >>

Най-големият и престижен модел на марката бе снет от поточните линии през 2015-а след 84 253 продадени бройки за 15 години производство, предава факти.бг.

Новото електрическо издание на модела ще бъде базирано на прототипа I.D. Vizzion, показан на салона в Женева през пролетта. Във Volkswagen разглеждат като основни конкуренти на бъдещата лимузина не само Mercedes-Benz и BMW 7er, а и Tesla Model S.

"Phaeton е символ на онова, от което се нуждаеше VW навремето. Той трябваше да демонстрира потенциала на марката в областта на качеството и технологиите", обяснява Юрген Стакман.

"I.D. Vizzion има същите функции: той трябва да покаже лидерските амбиции на компанията в електромобилостроенето, а в по-далечно бъдеще - и в автономните технологии за управление", продължава Стакман.