Главният дизайнер на Nissan – Алфонсо Албайс, разкри в интервю за британското издание Autocar подробности за външия вид на второто поколение на кросоувъра Juke. Според него, машината няма да прилича на своя предшественик, но ще бъде не по-малко шокираща от него, предава Automedia.

Според Албайс, създаването на втория Juke от дизайнерска гледна точка е било много трудно, тъй като автомобилът е трябвало отново да бъде дързък и започнящ се, но същевременно да се различава от сегашния модел.

Новата генерация на кросоувъра е почти готова, но шеф-дизайнерът не пожела да разкрие дали Nissan ще я покаже по време на автосалона в Париж през октомври. Във всички случаи продажбите на модела ще стартират в началото на 2019 г.

Албайс не пожела да коментира и техническите детайли, но се знае, че вторият Juke е изграден на така нареченета „V-платформа” на Renault Nissan, която е в основата на моделите Nissan Micra и Renault Clio. Съответно кросоувърът ще получи и техните двигатели – турбомотори с обем 0,9 и 1,2 литра.