Моделът ще е купе с 4 врати и ще съперник на Mercedes-Maybach S600. Лансирането на този модел ще е следващата крачка от продължаващото настъпление на компанията към най-луксозния сегмент на глобалния пазар.

Наскоро BMW представи 8 серия – модел, който едновременно е съперник и на Porsche 911 и на S-класата на Mercedes, а стратегията развитие включва още модели, предава Autoclub.

Вижте как изглежда BMW 8 >> >> >>


Все пак Хойдонк не беше особено категоричен, но каза достатъчно, за да предизвика интерес към бъдещия модел.

Да го кажем така: Няма да спрем тук, с 8 серия. Нашата работа е да имаме повече идеи за модели от това, което компанията може да произведе, тъй като ако е обратно, ситуацията ще е много зле”, обясни Ван Хойдонк.

Аз и екипът ми работим по проекти за 2021 и по-нататък, като засега стигаме до 2030 година. Имаме много планове”, допълва Хойдонк.

Ван Хойдонк добави, че лансирането на 8 серия е само началото на „нова глава” в развитието на марката и на дизайна на моделите на BMW.

Бъдещата 9 серия най-вероятно ще споделя шаси, двигатели и много други компоненти със 7 и 8 серии, като е почти сигурно, че ще има и хибриден вариант.

Голямо купе с четири врати се смята за най-привлекателната форма за богатите купувачи в Китай, които започват да се отдръпват от лимузините, а заедно с лансирането на 9 серия, най-вероятно ще стартира и разширяването на SUV гамата на BMW, както и добавянето на още електрически модели от подмарката i.