Анджела Доудън останала неприятно изненадата, когато отворила вратите на своята нова Tesla Model 3, за която била чакала около година. Материалът на тапицерията и нейния цвят бил различен на двете задни врати.

Характерната сякаш за руски виц грешка не е била забелязана, нито от специалистите в завода, нито от подразделението, доставящо новите автомобили по домовете на клиентите.

Феновете на Tesla обаче твърдят, че снимката може да е направена с Photoshop, собственикът може да е сменил нарочно тапицерията, а от подобни проблеми не са застраховани и други фирми, включително и BMW.

Други собственици на Tesla обаче заявяват, че закупените от тях нови автомобили са започнали да страдат от дефекти още от първия си километър.

Привържениците на компанията на Мъск обаче заявяват, че доста хора плащат хиляди долари за подобни модификации, а въпросната Tesla с две различни врати би имала по-висока цена, заради колекционерската си стойност.

Проблемите в качеството на произведените Tesl-и се увеличиха, след като част от колите започнаха да се сглобяват в голяма палатка. Наскоро бе забелязан друг производствен дефект - задната броня на Tesla Model 3 пада при проливен дъжд.