Премиерата на новото поколение на роудстъра BMW Z4 (индекс G29) е предвидена за 23 август по време на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч. Снимки на автомобила във версия M40i обаче изтекоха в Instagram, предава Automedia.

Вижте снимките >> >> >>


Фотографиите не са с особено високо качество, но все пак роудстърът е заснет от всики страни. От снимките става ясно, че серийният модел до голяма степен ще повтаря концептуалния прототип, представен преди години. Определено се забелязва сходство и с италианския роудстър Fiat 124 Spider, но вероятно на официалните изоражения баварецът ще изглежда по-солидно.

Засеега официални технически детайли за лодела липсват, но се очаква под капака на BMW Z4 M40i да бъде поставен редови 6-цилиндров турбомотор с мощност 360 к.с. и 500 Нм.

В този варианти роудстърът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, а максималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч. В оборудването на модела ще влязат адаптивни амортисьори, електронноуправляема блокировка на диференциала и усилени спирачки.

По-слабата версия - sDrive30i, ще получи бензинов турбодвигател с 4 цилиндъра и обем 2,0 литра. Неговата мощност ще бъде около 280 к.с. Именно този вариант ще излезе и първи на пазара, като цените му ще стартират от около 50 000 долара.

Версията с 6-цилиндров мотор ще започва от 70 000 долара. И двата двигателя са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия.