Тунингът бил дело на Hudson Speed Shop, на които Хъдсън е шеф, а избраната кола - Lada Riva Estate, позната у нас като ВАЗ 2104.

От една страна машината се харесала на Хъдсън заради изключително ниската си цена и това че "състоянието й било добро като за Лада". От друга обаче Хъдсън признава, че е фен на автомобилите от Социалистическия блок, а следващият му проект ще е FSO Polonez.

Вижте как изглежда Ладата >> >> >>


На първо място англичанинът извадил оригиналният двигател от коша на Ладата и го заменил с агрегата Nissan CA18DET, взет директно от Nissan 200SX S13. Последвали подобрения по турбото и крайният резултат бил, че старата Лада вече разполагала с 500 "коня".

"Всеки, който се е качвал в колата ми или е бил уплашен до смърт или се е смеел до смърт. Никой не очакваше Ладата да стане толкова бърза", споделя Хъдсън и признава, че дори и преди да тунингова автомобила си, той се е харесвал на останалите, заради своята "екзотичност".

Автомобилът няма външен тунинг и е в оригиналното си състояние, а Хъдсън планира да участва на шоуто Retro Kings. Единствената визуална промяна е, че 13-цоловите железни джанти са били заменени от 15-цолови алуминиеви.